De gemiddelde Nederlander staat dagelijks minimaal 1 keer onder de douche. We kunnen dus met recht zeggen dat de douche een centrale plek inneemt in de badkamer. Wanneer je kiest voor een inloopdouche, ontstaan er nieuwe en verrassende mogelijkheden. De reden? Waar je bij een douchecabine gebonden bent aan standaard maten, biedt een inloopdouche vrijheid in  keuzemogelijkheden.

Trend 1 | Inloopdouche

Een inloopdouche is kort omschreven een douchegedeelte in de badkamer zonder toegangsdeur. Wil je graag een ruimtelijk effect? Kies dan voor glazen wanden.

Heb je een royale ruimte beschikbaar, dan kun je bijvoorbeeld ook voor een betegelde muur kiezen. In dit geval kun je in de betegelde muur een nis maken waar je bijvoorbeeld shampoo en douchezeep kwijt kunt.

Omdat het douchegedeelte niet is afgesloten, is het verstandig rekening te houden met de reikwijdte van de douchestraal. Als richtlijn zou je 70 cm rondom een persoon kunnen nemen waar het water terecht komt. Daarnaast is een, in de vloer geïntegreerde, afvoergoot erg handig. Let er bij de aanschaf van een douchegoot op, dat er voldoende afvoercapaciteit beschikbaar is.

Trend 2 | Douchekop is volop in ontwikkeling

Simpel een douchekop aanschaffen is er tegenwoordig niet meer bij. Er zijn momenteel van douchekranen zoveel noviteiten op douchekop gebied, dat er voor iedere persoonlijke voorkeur wel een mogelijkheid is. Hierbij een aantal opties om te overwegen:

Regendouche

Waar je vroeger een regendouche voornamelijk in wellness centers vond, is het tegenwoordig ook goed mogelijk om in je eigen badkamer te genieten van een regendouche met grote douchekop. Doordat er bij een regendouche lucht wordt toegevoegd aan het douchewater, creëer je het effect van zachte regendruppels. Dit zorgt voor een intense douchebeleving, met het gevoel van een zomerse zachte warme regenbui.Waterval

Bij een waterval douchekop wordt het (warme) water in een brede straal over de gebruiker heen gestort. Dit werkt zeer verfrissend en creëert het gevoel van onder een waterval staan.

Waterbesparend

Een normale douchekop laat zo’n 10 tot 12 liter water per minuut door. Met een waterbesparende douchekop kun je hierop een derde tot de helft besparen. Een waterbesparende douchekop biedt hetzelfde comfort als een normale douchekop, alleen het water wordt verneveld. Daarnaast geeft de douchekop een tegendruk aan de waterafvoer, waardoor er minder water wordt afgenomen. Naast de waterbesparende douchekop, zijn er nog tal van andere manieren om je in de badkamer energiezuinig op te frissen.

LED Verlichting

Het is tegenwoordig met een LED douchekop mogelijk om aan de kleur van het water af te lezen of de douche warm genoeg is. De verlichting reageert namelijk op de temperatuur van het water. Wit betekent koud, blauw is lauw, paar is lekker warm en rood betekent heet.
Kortom, genoeg keuzes en mogelijkheden bij de aanschaf van een douchekop. Maar hoe mooi deze ook is, je ontkomt bijna niet aan kalkaanslag. Probeer daarom regelmatig de douchekop te ontkalken. Zo behoud je altijd een comfortabele douchestraal.

Trend 3 | Entertainment in de badkamer

Een muziekinstallatie, LCD TV of touchscreen in de badkamer? We willen tegenwoordig van alle gemakken zijn voorzien in de badkamer. Heerlijk je favoriete serie kijken vanuit bad, of een vrolijke cd opzetten terwijl je je opdoft voor een feestje. Het kan allemaal als je over de juiste apparatuur beschikt.

Radio

Je kunt er voor kiezen een losse radio in je badkamer te gebruiken. Voor de badkamer zijn speciale radio’s verkrijgbaar die spatwaterdicht zijn, zodat je je geen zorgen hoeft te maken voor kortsluiting of roestvorming. Sommige zijn zelfs volledig waterdicht, zodat je ze mee kunt nemen onder de douche.

Muziekinstallatie

Voldoet een eenvoudige radio niet aan je wensen, dan kun je ook kiezen voor een complete muziekinstallatie. Er zijn speciale badkamersets verkrijgbaar compleet met inbouwspeakers, basisstation die kan worden weggewerkt en bedieningspaneel of afstandsbediening.

LCD TV

Er zijn voor in de badkamer speciale LCD TV’s beschikbaar, voor zowel opbouw als inbouw. Deze TV’s zijn waterdicht en daardoor geschikt voor vochtige ruimtes. Hierdoor kun je veilig in de badkamer, sauna of bij het zwembad ontspannen je favoriete televisieprogramma’s blijven volgen.

Trend 4 | Toilet innovatie

Reinigen met WC papier of met water na een toiletbezoek? Het reinigen met water is hygiënischer en geeft een fris gevoel. Dit is dan ook de hoofdreden voor de opkomst van de toiletdouche. Daarnaast biedt het een zachte en comfortabele reiniging voor mensen met irritaties en bespaard het toiletpapier, zodat het ook beter is voor het milieu.

Toiletdouche

Een toiletdouche is een kleine handdouche met een regelbare en krachtige sproeistraal, die je met één hand kunt bedienen. De toilet douche wordt naast het toilet bevestigd en is hygiënisch, handzaam en geschikt voor kleine ruimtes.

Ingebouwde douchefunctie

Een goed voorbeeld van een dergelijk toilet is de AquaClean van Geberit.

Dit toilet is uitermate innovatief op het gebied van reinigen met water en heeft verschillende ingebouwde functies. Zo kun je het toilet naar persoonlijke voorkeur instellen of je een harde of zachte waterstraal prettig vindt, gebruik wil maken van een pulserende waterstraal, een masserende waterstraal, een ladydouche of föhn voor het drogen. Zelfs de temperatuur van de föhn is in te stellen. Wat wil je nog meer?