Materiaal inhuren om een klus te klaren lijkt heel simpel. Dat is ook zo als het niet uitmaakt wat het kost. Men kijkt even op het internet naar wie kan leveren wat men zoekt en rijdt dan naar de bekende verhuurders. Onderzoek van Slimhuren wijst echter uit dat de Nederlander gemiddeld 30% teveel aan huurkosten voor materiaal betaalt. De oorzaak hiervan is aan de ene kant dat de klusser zich nauwelijks de tijd gunt om tot een goede vergelijking te komen. Aan de andere kant zijn prijzen via het internet nog steeds slecht te vinden en al helemaal slecht te vergelijken. Met de website www.slimhuren.nl kan die vergelijking nu wel worden gemaakt en kan een huurder een goede afweging maken tussen prijs en kwaliteit zonder hier veel tijd aan kwijt te zijn.

Hoe werkt het?
Ben je bijvoorbeeld van plan om het gazon te verticuteren, dan kun je de kosten van een hovenier besparen door dit zelf te doen. Het enige wat je daarvoor nog nodig hebt is een verticuteermachine. Dankzij Slimhuren hoef je deze niet zelf aan te schaffen, je kunt er eenvoudig één huren. Op basis van de gekozen categorie en regio krijgen direct alle relevante verhuurders een mail met deze huuraanvraag. Zij doen jou dan een op maat gemaakte aanbieding. Omdat jij als huurder hebt aangegeven wat je zoekt en daar een totaalprijs voor krijgt, zijn de aanbiedingen eenvoudig in één overzicht te vergelijken. Problemen met huren per uur of juist per dagdeel, huren inclusief of juist exclusief bepaald hulpmiddelen of gereden kilometer horen daarmee tot het verleden.

Waar op te letten bij het huren van materiaal, vooral als je toch zelf gaat zoeken:

  1. Wat is de totale huurprijs voor de periode dat jij het materiaal nodig hebt?
  2. Wat zit bij de prijs inbegrepen? (verslijten diamant slijpschijf, gereden kilometers met het busje)
  3. In hoeverre ben je aansprakelijk voor het defect raken van het materiaal? Wat valt onder normaal slijtage en wat niet?
  4. Lees ervaringen met de verhuurder op het internet.
  5. Lees goed door waar je voor tekent
  6. Ga je het materiaal vaker gebruiken, rekening dan uit of kopen niet voordelig is.
  7. Hoe wordt het product aangeleverd? (bijv: Wordt de steiger voor u in elkaar gezet?)
  8. Lees voor gebruik van apparaten altijd de handleiding of vraag tips van de verhuurder.
  9. Test bij apparatenverhuur voordat je het apparaat meeneemt naar huis of deze werkt. Ontdek je thuis dat het apparaat niet werkt, bel dan meteen met het verhuurbedrijf.

Ben je van plan om gereedschap of bouwmachines te huren, dan is het natuurlijk belangrijk dat je hier ook goed en veilig mee om kan gaan. Twijfel je hierover dan is het aan te raden hier een ervaren klusser of vakman voor in te schakelen.